Ugrás a tartalomhoz

Fotó

Miklósa 25 - Gálaest 2016közvetítés az Erkel Színházból, felvételről 122 perc

- - - - - data szabad

 • Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Még nem érkezett válasz erre a témára

#1
vizipokinca

vizipokinca

  Kisherceg

 • Feltöltő
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 1912
 • 1995 Hozzászólás
 • 4792 köszönet
 • Offline
 • Neme:
 • Lakhely:Budapest
.

Miklósa 25 - Gálaest 2016

 
miklys10.jpg
 
közvetítés az Erkel Színházból, felvételről 122 perc    
 
1styyb11.png
rendezte: Aczél András, Anger Ferenc, Kázsmér Kálmán, Damiano Michieletto, Petrovics Eszter
közreműködik: Szlama László (koboz), a Quartett Escualo, továbbá a Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara és Gyermekkara karmester: Silló István
vezető operatőr: Farkas Csaba, Nyári Zsolt
 
2szere10.png 
Beöthy-Kiss László, 
Boncsér Gergely, 
Gárday Gábor, 
Haja Zsolt, 
Kiss András, 
Nagy Zoltán, 
Sáfár Orsolya, 
Szakács Ildikó
 
3tarta10.png 
Miklósa Erika először 1990-ben lépett színpadra a Magyar Állami Operaház történetének legfiatalabb szerződtetett művészeként. 2 év múlva Mannheimban megkapta Mozart Varázsfuvolájában az Éj királynője szerepét. Nemzetközi karrierje ezek után gyorsan ívelt felfelé, védjegye lett ez a figura, és közel ötszáz előadással a háta mögött ő lett a legkeresettebb művész ebben a szerepben. Zenei világkarrierje mellett komoly sportéletet él, 2013-ban egy Los Angeles-i Éj királynője-széria közben lefutotta a New York City Marathont. Mindemellett az önkéntesség magyarországi nagyköveteként komoly szerepet vállal jótékonysággal és a tehetséggondozással kapcsolatos ügyekben is. Magyarország egyik legnépszerűbb operaénekesnője pályafutásának 25. évfordulójára 2016-ban külföldi művészbarátait is Budapestre invitálta. Daniela Pini és Leonardo Ferrando mellett színpadra lép még Boncsér Gergely, Dolhai Attila és Horváth István is, a műsorban Miklósa Erika specialitása, a koloratúr bravúráriák mellett a musical és az operettvilág slágereiből is adnak ízelítőt.
 
Az Operaház történetének legfiatalabb tagja 1990-ben, mindössze húsz évesen Papagenaként debütált az Erkel Színházban. A bemutatkozást követően sorra kapta a legnagyobb koloratúrszoprán szerepeket A denevér Adéljától a Lammermoori Lucia címszerepéig. 1992-ben énektanára, Hamari Júlia meghívta brüsszeli Mester és jövő című koncertjére, ez volt első külföldi fellépése. Még ebben az évben lehetősége adódott elénekelni Mannheimban Az Éj királynője szerepét, amely a későbbi években védjegyévé vált. Nemzetközi karrierje ezek után ívelt gyorsan felfelé. 1996-ban külföldre ment tanulni. Előbb Philadelphiában (Academy of Vocal Arts), azután Milánóban (Teatro alla Scala) képezte magát ösztöndíjasként. 1999-ig volt tagja a Magyar Állami Operaháznak, de azóta is szinte minden évadban fellép Budapesten. A varázsfuvola Éj királynőjeként a világ összes jelentős színpadán fellépett, Londontól Párizsig, Münchentől New Yorkig közel háromszáz előadással a háta mögött ő a legkeresettebb művész ebben a szerepben. 2004-től folyamatos szerződése van a New York-i Metropolitanben. Az opera műfaja mellett szívesen kalandozik a musical és operett világába is, számos exkluzív gálakoncert főszereplője. 2012-ben kimagasló tehetségét, eddigi pályafutását Kossuth-díjjal jutalmazták.
 
4minta10.png
 
miklos10.jpg
 
miklos11.jpg
 
miklos12.jpg
 
5tech_10.png
 
General: Miklosa-25-Galaest.mkv
Format: Matroska at 1 339 kb/s
Length: 1,14 GiB for 2 óra 1 perc 43 mp 212emp
Kódoló könyvtár: x264 core 142
Video #0: AVC
Aspect: 1280 x 720 (1.778) at 25.000 fps
Audio #0: AAC
Infos: 2 csatorna, 44,1 kHz
 
6letyl10.png
 
free10.png
 

Kérlek Jelentkezz be vagy Regisztrálj hogy lásd a rejtett tartalmat.

 


 • 0

Megköszönte 4 Felhasználó:
doresz2 , dubida , osram , csillamorzsa
Címke szerint egyező témák: data, szabad

0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 0 vendég, 0 anonim felhasználó